Hollandiai kiutazás 

2021
szeptember 27

Ismét azt lehet olvasni több portálon, hogy jön a következő covid hullám. Ilyenkor akaratlanul is eszünkbe jut, vajon jönnek-e további korlátozások nemzetközi, európai szinten is. 

Jelenleg hollandiai partnereinktől egységesen azt a visszajelzést kaptuk, hogy aki be van oltva, mindegy melyik vakcinával, annak minden gond nélkül megy a beutazása. Vannak északi országok Európában, például Izland, ahol elgondolkodnak, külön megtanácskozzák, hogy beoltottként, milyen oltással rendelkező jelentkezéseket fogadnak el. 

Szeptember 6-tól Magyarország besorolása sárga (’fokozott biztonsági kockázatú ország’) kategóriára változik, így ettől kezdve a Magyarországról Hollandiába utazók esetében szükséges uniós Covid-igazolvány (Covid certificate) / negatív teszteredmény bemutatása.

Minden jelentkezőnek azt tanácsoljuk, hogy függetlenül attól, hogy melyik cégen keresztül, melyik céghez jelentkezik, tájékozódjon arról, hogy mi az elvárásuk a munkába álláshoz. 

Hivatalos oldalról is érdemes tájékozódni, a bulvár újságcikket kiutazás témakörben érdemes kerülni: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia