Szigorított belépés Ausztriába 2.

2021
március 02

Szigorított intézkedések

Munkavállalóink közól jó páran döntöttek a szigorítások után, hogy egy pár hetet inkább hazajövetel nélkül töltenek kint, Ausztriában, amíg ki nem alakul az új rendszer. A szigorított rendszer értelmében szükséges minden Ausztriába belépő munkavállalónak negatív covid pcr teszt eredményt felmutatni. A teszten kívül szükséges egy előzetes regisztráció is, melyet online lehet elvégezni.

Honnan lesz hetente új teszt, ha hazajár a munkavállaló?

Ausztriában lehetőség van a patikákból hazajövetel előtt gyorstesztet venni, így azt visszautazáskor tökéletesen elegendő felmutatni (illetve annak az eredményét), tehát nem kell itthon időpontot egyeztetni oltóközpontokkal/házi orvossal. Vannak olyan osztrák partnereink, akik munkavállalóiknak havi 4 gyorstesztet biztosítanak ingyen, megkönnyítve ezzel az ingázást.

Bonyolult-e a regisztráció? Mi kell hozzá?

A regisztrációt beutazás előtt legkorábban 72 órával lehet megcsinálni online a következő linken: https://entry.ptc.gv.at/ Nem kell hozzá más, mint a beutazó teljes neve, születési dátuma, Ausztriába történő beutazás dátuma, és az ausztriai szállásának címe. Minden munkavállalónknak segítünk a regisztrációban, ha kérik.