Skip to main content

Munkanélküli segély igénylése Ausztriában

Kategória nélkül

Ki kaphat osztrák munkanélküli segélyt?

Az osztrák munkanélküli segély feltétele, hogy legyen az álláskeresőnek bejelentett ideiglenes lakcíme Ausztriában (Meldezettel), valamint társadalombiztosítási száma (SV Nummer). A területileg illetékes AMS (munkaügyi) iroda egyéb dokumentumokat is kérhet (pl. munkaszerződést)

Formanyomtatvány ausztriai munkanélküli segélyhez

Ezen kívül szükséges kitölteni az AMS (Arbeistmarketservice) hivatalos formanyomtatványát, és leadni a lakhelyhez tartozó AMS irodában a szükséges dokumentumokkal együtt (Jelenleg a Covidra való tekintettel az irodák zárva tartanak, de a kihelyezett postaládába be lehet dobni, vagy postán feladni)

Arbeitslosmeldung munkanélküli segély igénylő Ausztria

PDU1 – E 301 formanyomtatvány

Magyarországi munkanélküli státusz ausztriai munkavégzés után. Amennyiben osztrák munkaviszonya volt, de Magyarországon szeretne továbbiakban állást keresni, PD U1 vagy PD U2-es formanyomtatványt kell letölteni és kitölteni az AMS honlapján. Amennyiben jóváhagyja az AMS az igényét, hazautazhat, és tartózkodhat Magyarországon, amíg állást keres Magyarországon! Fontos, hogy amennyiben ezt a lehetőséget választja, a magyarországi, területileg illetékes járási hivatalban kell jelentkezni, és havonként (vagy ahogy kérik) megjelenni. Ha talált munkát Magyarországon, érdemes jelezni az osztrák AMS-nék is ezt.

International Recruiting Experts