fbpx

Információk, az Izlandra vágyó munkavállalóknak – 2. rész

2018
július 06

Egyre több munkavállalónkat varázsolja el Izland. Ez köszönhető egyrészt a gyönyörű tájnak, de a rendezettségnek, a szervezettségnek is, amit már a reptéren lehet érezni, tapasztalni. 

Norbert tegnap érkezett meg, hétfőn kezdi a munkát, és elküldte nekünk csokorba szedve eddigi tapasztalatait, és jó pár fotót is. Köszönet érte!

„Próbáltam pár képet csinálni sorrendben. Nagyon egyszerű és szuper a reptér. Átlátható, tiszta, modern, a finn és a norvég volt hasonló a sok közül, ahol jártam, meg talán Schwechat. Aki tud olvasni, itt el nem téved. 🙂

22:39 – kor így nézünk ki” – ahogy a fotó mutatja😊

" A repülőről, mikor leszállunk, "MINDEN" ki van táblázva, csak követni kell az "EXIT" feliratot, és a Baggie Reclaim feliratot. Aztán egy Duty Free bolthoz érkezünk, ahol a bőröndkiadás működik, amint felkaptuk a bőröndöt, közvetlen mellette a kijárat.

Amint kilépünk a terminálból, jobbra kb 30 métert sétálunk, és ott állnak sorban a Reykjavik Excursions – Fly bus – ok, már a kijáratnál egyből látni egyébként. Ott csak felmutatjuk a telefonunkra letöltött jegyet, és kész. Kb 40 perc ez az egész folyamat. Egy megálló van, a BSI terminal Reykjavikban.

A reptéren, mikor indulunk a busszal fel kell hívni a megadott telefonszámot, és mire a busz beér Reykjavikba, odaér az izlandi cégtől valaki, aki felveszi, és elviszi a munkavállalókat a szállásra. Tőle megkapjuk a kulcsokat, és elfoglaljuk a szállást.

Nagyon jól szervezett az egész folyamat.

Érkezés után, másnap reggel felveszik a munkavállalót és elviszik a cég irodájába, ahol megírják a munkaszerződést, és elmondanak mindent. Adnak telefonkártyát, és minden papírt ők intéznek. Nagyon jó véleménnyel vagyok.

Eljöttek velem eü biztosítást kötni, aztán hazahoztak. Eddigi külföldi útjaim során ez a legolajazottabb, bízom benne, igy is marad. Küldök pár képet a lakásról, ahol vagyok. Kilátás a konyhából és szobából + a nappali és konyha.


Szép, tiszta a város, és új építésűek, modernek a házak.

Egyetlen egy dolog, ami talán nem mindenkinek tetszene, az a 2 személyes szoba. Van lehetőség drágábban 1 személyesre egyébként, de nem megyek el, mert ez az apartman 5 perc sétára van a munkahelyemtől, és a szobatársam a munkatársam is egyben, rendes srác, jó kedvű, mosolygós.”