Skip to main content

GY.I.K.

1. Mit jelent a kommunikatív szintű nyelvtudás?

A kommunikatív nyelvtudás egyrészt azt jelenti, hogy a munkával kapcsolatosan feletteseivel és kollegáival félreértések nélkül tud kommunikálni, másrészt, hogy külföldön tartózkodása során egyedül is képes elintézni ügyeit (pl. követni a munkaadó utasításait a szállás részleteit illetően, stb.). Ez alapvetően egy erős alapszintű nyelvtudást jelent (A2-B2 szint). A munkáltatók ezt minden esetben tesztelik is telefonon.

 

2. Mit jelentenek az A2, B1, stb nyelvtudás szintek?

Ez a szintrendszer az európai unióban használt nyelvi keretrendszer:

"A" Alapszintű nyelvhasználó
    A1 Minimumszint
    A2 Alapszint
"B" Önálló nyelvhasználó
    B1 Küszöbszint
    B2 Középszint
"C" Mesterfokú nyelvhasználó
    C1 Haladó
    C2 Mesterfok

 

3. Mikor tudom meg a munka pontos részleteit (hányan dolgoznak együtt, kik a felettesek, pontosan milyen a szállás, stb.)?

A munkáltató minden esetben először egy telefonos interjú keretében veszi fel a kapcsolatot a munkavállalóval, amely célja nem csak a munkavállaló részletesebb megismerése, de a munkával kapcsolatos részletek megbeszélése is. A munkavállaló fel tud tenni minden kérdést közvetlenül a munkáltatónak. Ekkor, azaz még a kiutazás előtt érdemes minden kérdéses részletet tisztázni.

 

4. Milyen segítségre számíthatok a Silverhand-től?

Csapatunk nem csak az Ön igényeihez és képességeihez legjobban igazodó pozíció megtalálásában segít, de a későbbiekben is támogatjuk és folyamatosan figyelemmel követjük a munkavállalókat.

 

5. Mi az az "Auslöse" és mikor jár?

Az "Auslöse" kiküldetési, illetve kiegészítő pénzként fordítható. Ez az összeg az étkezés, utazás, egyéb felmerülő költségek fedezésére szolgál. Amennyiben valakit munkaerő-kölcsönző cégen keresztül foglalkoztatnak Németországban, törvényi előírás szerint jár neki az "Auslöse". Az "Auslöse" a ledolgozott munkanapok vagy munkaórák alapján jár a munkavállalónak.